ВЕРАФЛОКС 120мг. 7 табл. / Veraflox

  • Марка: Bayer

Veraflox 120 mg tablets for dogs / Верафлокс 120 мг таблетки за кучета

ТОЗИ ПРОДУКТ ИЗИСКВА РЕЦЕПТА. МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС, ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ !

активна субстанция: pradofloxacin 120 мг

Лечение на:  раневи инфекции, причинени от чувствителни щамове от групата на Staphylococcus intermedius (включително S. pseudintermedius),
повърхностна и дълбока пиодерма, причинена от чувствителни щамове от групата на Staphylococcus intermedius (включително S. pseudintermedius),
остри инфекции на уринарния тракт, причинени от чувствителни щамове на Escherichia coli и от групата на Staphylococcus intermedius (включително S. pseudintermedius)
и като допълнително лечение при механична или хирургична периодонтална терапия при лечение на тежки инфекции на венците и периодонталните тъкани, причинени от чувствителни щамове на анаеробни микроорганизми, например Porphyromonas spp. и Prevotella spp.

Противопоказания
Да не се използва при животни с известна свръхчувствителност към флуорхинолони.

Да не се използва при кучета през периода на растеж, тъй като може да бъде засегнат ставния хрущял. Продължителността на периода на растеж зависи от породата. При повечето породи не трябва да се прилагат продукти, съдържащи pradofloxacin преди навършване на 12 месечна възраст, а при кучета от гигантски породи преди 18 месечна възраст.
Да не се използва при кучета с персистиращи лезии на ставния хрущял, тъй като по време на лечението с флуорхинолони състоянието им може да се влоши.
Да не се използва при кучета с нарушения в централната нервна система (ЦНС), като епилепсия, тъй като има вероятност флуорхинолоните да предизвикат пристъп при предразположени животни.
Да не се използва при кучета по време на бременност и лактация