КИЛТИКС / KILTIX 38 /53/70 см

  • Марка: Bayer

Bayer Kiltix - упълномощен да убива бълхи и кърлежи! Защита до 7 месеца.

Начина на действие се основава на факта, че Na+ и K+ йони проникват в аксонната мембрана с различна скорост и в различно количество. Flumethrin има бърз унищожителен ефект върху бълхите. В допълнение притежава репелентен ефект, чрез което улеснява отстраняването на бълхите от третираните животни. Flumethrin също притежава изявен акарициден ефект.
Активни вещества: Propoxur и Flumethrin, които действат синергично.
Доказана е подчертана ефикасност срещу бълхи и кърлежи и значително удължен период на активност в сравнение с използването на всяка субстанция отделно.
Propoxur е ектопаразитицид от групата на карбаматите. Начина на действие се основава на инхибиране на паразитната холинестераза, това води до последващо прекомерно натрупване на ацетилхолин, което е причина за смъртта на кърлежите и бълхите.
Flumethrin е ектопаразитицид от групата на синтетичните пиретроиди, силно ефективен срещу кърлежи. Flumethrin влияе на активността на натриевите канали в нервните клетки на паразитите, чрез което предизвиква продължителна поредица от импулси, водещи до парализа на паразита.

Противопоказания: Да не се използва при кучета с обширни поражения на кожата.
Да не се използва при болни животни и при животни в оздравителен период.

37,50 лв. 34,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 34,00 лв.
Моля, изберете: