КАРПРОДИЛ Ф / Carprodyl F 50мг. 1 блистер/10 табл.

  • Марка: Ceva

Състав: една таблетка съдържа  50 mg  Cartprofen.

Терапевтични показания: Намалява възпалението и болката при костно-мускулни смущения и дегенеративни ставни заболявания. За последваща парентерална аналгезия при постоперативни състояния.

Доза: 4 мг carprofen на кг живо тегло на ден.

За облекчаване на възпалението и болката при при костно-мускулни смущения и дегенеративни ставни заболявания: първоначална доза от 4 мг carprofen/кг/ж.т./ден дадено като еднократна доза или разделено на два приема. Дневната доза може да бъде намалена по преценка на лекаря. Продължителността на лечението зависи от наблюдавания отговор.

За удължаване на аналгезията и като противовъзпалително средство след операции парентералното третиране с карпрофен инжекции може да бъде последвано от карпрофен таблетки при доза 4 мг carprofen/кг/ж.т./ден за 5 дни. Не превишавайте препоръчаната доза.

Противопоказания:

Поради липса на данни, не прилагайте при бременни кучки.  Поради липса на данни, не прилагайте на кучета на възраст под 4 месеца.  Не прилагайте при: - кучета с чернодробни или бъбречни заболявания - кучета с гастроинтестинални язви или кървене - кучета с хеморагичен синдром - в случаи на доказана свръхчувствителност към нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).  Не прилагайте при котки.  Странични ефекти:

В редки случаи се наблюдават кожни реакции, повръщане, редки изпражнения или сълзене. Рядко се срещат и разязвявания на гастро-интестиналния тракт вследствие прилагане на carprofen в терапевтични дози. Рядко се наблюдават неблагоприятни реакции на бъбречна или чернодробна свръхчувствителност при употреба на продукта при кучета. При появата на такива, лечението трябва да се преустанови. 

Взаимодействия:

Carprofen е с висока степен на свързване с плазмените протеини. Това трябва да се вземе предвид при едновременно прилагане на carprofen с други съединения, имащи същото свойство. Не прилагайте продукта едновременно или непосредствено след употребата на други НСПВС, поради възможността от появата на токсични ефекти.

  Животни за които е предназначен: Кучета.

Доза и начин на прилагане: Перорално приложение. За облекчаване на възпаления и болка при остри и хронични смущения в костно-мускулната и остео-артикуларната система: 4 мг carprofen/ кг телесна маса на ден като еднократна доза. Прилага се 5 дни.  За облекчаване на пост-оперативни възпаления и болка: 4 мг carprofen/ кг телесна маса на ден като еднократна доза. Прилага се 5 дни. По време на хирургична интервенция (24 часа след прилагане на инжективен продукт, съдържащ carprofen) в доза 4 мг carprofen/ кг т.м. Таблетките могат да се поставят директно в устата на животното или да се дават увити в парче месо. 

Карентен срок: Не е необходим.

C