Отикан 15мл

  • Марка: Примавет

Действие:Отикан действа локално антисептично, противовъзпалително, антимикотично, обезболяващо,охлаждащо и дезодориращо при кучета. Предпазното действие на Отикан при предразположение към отити се дължи на добрия подбор на съставките : хлорхексидинът е с доказан антибактериален ефект; помощните вещества проявяват успокояващ, омекотяващ, охлаждащ и противосърбежен ефект. При сърбеж, безпокойство, тръскане на главата, търкане на ушите с лапи, зачервяване и болезненост на ушната раковина, третирането с Отикан предпазва от развитие на възпаление на външното и средното ухо. 
Начин на отпускане: Без лекарско предписание. 

Отикан се прилага при:-породно предразположение към възпаления на ушите:кучета с дълги,провиснали уши и със силно окосмени ушни канали(кокери,пудели,болонки,някоигончета и др.)или кучета с открити ушни канали (немска овчарка,доберман,питбул,боксер и др.);
- задържане на влага (особено през горещите летни дни) или натрупване на ушна кал в ушния канал;
- след отстраняване на осили или кърлежи от ушния канал;
- алергични отити
- себорея на ушната раковина
Начин на прилагане и дозиране:Локално, след много добро почистване на ушните канали с тампони напоени с кислородна вода или риванолов разтвор и подсушаване. 
Отикан се дозира в зависимост от големината на кучето. Повдига се ухото и се накапват върху вътрешната му долна част 10-20 капки. С още 5-10 капки се тушира с тампон ушната раковина.
Третирането се извършва два пъти дневно до постигането на желания ефект.
През лятото в дните с високи дневни температури при кучета с дълги, провиснали исилно окосмени уши се прилага профилактично три пъти дневно.

4,21 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 4,21 лв.
Моля, изберете: