Макротил 250-орал / Makrotil 250 oral

  • Марка: Interchemie

 Makrotil-250 (Macrotyl-250 устен), антибиотик на широка гама от бактерицидно действие тилмикозин на 25% (основа) за орално приложение

ТОЗИ ПРОДУКТ ИЗИСКВА РЕЦЕПТА! МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.


Решение за перорално приложение
Описание:
Тилмикосин е полусинтетичен антибиотик на широка гама от бактерицидно действие, свързано с група от macroleads и получени от тилозин. Той показва антибактериална активност главно относно Mycoplasma, Pasteurella и Haemophilus SPP., А също и различни грам-положителни микроорганизми, като Staphylococcus SPP. Смята се, че тя се разпада синтеза на протеини в бактериалната клетка поради linkng с рибозомата 50S-субединица. Между тилмикозинът и други macroleads се наблюдава кръстосана резистентност. След перорално приложение тилмикозин се отстранява предимно с жлъчката в ккал и в малко количество с урината.
Показания
извика Makrotil-250 е показано за лечение и превенция на разпространението на респираторни инфекции, причинени от микроорганизми, чувствителни към тилмикозин, като Mycoplasma SPP., Pasteurella multocida, Actinobacillus pleuropneumoniae, Actinomyces pyogenes и Mannheimia haemolytica, в calfs, кокошки, пуйки и прасета.
Противопоказания
Свръхчувствителност или резистентност към тилмикозин.
Съпътстващата употреба на други macroleads или linkozamid.
Наличие на активен процес на ферментация в подгъва; използвате за коне и кози.
Парентералното приложение, особено свине.
Използвайте за домашните птици снасят яйца за използване в храни от лицето или за животни от назначаването разплод.
Използвайте при бременност и кърмене е възможно само след преценка от ветеринарен лекар на съотношението на предимство и риск.
Странични ефекти
В някои случаи срещу употребата на тилмикозинът намалението на които се провеждат в потреблението на вода или се наблюдава (изкуствена) мляко.
дозиране
орално
calfs:
1 мл на 20 кг телесно тегло в (изкуствена) мляко 2 пъти на ден в рамките на 3-5 дни.
Bird:
300 мл на 1000 литра на питейна вода (75 ррм) в рамките на 3 дни.
Свине:
800 мл на 1000 литра на питейна вода (200 ррм) в рамките на 5 дни.
Забележка. Всеки 24 часа е необходимо да се подготви пресен разтвор на лекарство в питейната вода или (изкуствена) мляко. За да се осигури правилно дозиране, концентрацията на лекарството трябва да се коригира, като се отчита реалната консумация на течност.
време Removal
- Месо
Крави: 42 дни.
Бройлери: 12 дни.
Пуйки: 19 дни.
Свине: 14 дни.
Съдържанието е 1 мл:
Тилмикосин (като фосфат тилмикозин) 250 мг.
Помощни вещества обявяване на 1 мл.