Интермекрин / Intermectin

  • Марка: Interchemie

INTERMECTIN 1% (Intermektin)

ТОЗИ ПРОДУКТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН. МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.

Най-бистър, безцветен разтвор.
структура
1 мл от разтвор:
Ивермектин - 10 мг
Filler - до 1 мл
фармакологични свойства
Ивермектин е член на авермектин семейството и е продукт на ферментация на гъбички дейността на Streptomyces AVERMITILIS. Лекарството се абсорбира бързо от мястото на инжектиране, се свързва с липиди и се разпределя в органи и тъкани на животното. Ивермектин паразит влиза в тялото с отпадъци, увеличава производството инхибиране на невротрансмитер - гама-аминомаслена киселина, която затруднява предаването на нервните импулси, парализа и смърт на паразита. В подкожната тъкан лекарството създава депо, което осигурява паразитно действие в продължение на 10-14 дни. Ивермектин води до смъртта на следните видове паразити:
възрастни и ларви на Ascaris на нематода родове, Hyostrongylus, Nematodirus, Oesophagostomum, Bunostomum, Strongyloides, Metastrongylus, Strongylus, Trichostrongylus, Ostertagia SPP., Haemonchus, Cooperia SPP., Chabertia, Trichuris и други
Полово зрели нематода - Dictyocaulus живороден, Nematodirus SPP, Protostrongylus SPP ..
членестоноги раждане Otodectes, Haematopinus, Sarcoptes, Demodex, Gastrophilus, Hypoderma, Linognathus, Damalina, Solenopotes, Hematobia, Psoroptes, Oestrus, Melophanus и други.
Показан ивермектин се отделя в урината и жлъчката и при лактиращи животни и мляко.
Показания
Intermektin за контрол и лечение на паразитни заболявания при животни с различна локализация, действа върху ларви и зрели етапи на нематоди на стомашно-чревния тракт и белите дробове, както и ларвите на подкожно, назофарингеален, стомашни gadflies, въшки, овчи въшки и кърлежи sarkoptoidnyh.
Присвояване на едър рогат добитък в strongylatosis, trihotsefaleze, strongyloidiasis, thelaziasis, sifunkulyatozah, hypodermosis, обща краста, саркоптична краста и horioptoze.
Овце в dictyocauliasis, protostrongileze, gemonhoze, остертагиаза, nematodiroze, marshallagioze, kooperioze, habertioze, ezofagostomoze, bunostomoze, trihotsefaleze, strongyloidiasis, malofagoze, Estrosi, обща краста и habertioze.
Кози в strongylatosis, trihotsefaleze, strongyloidiasis, саркоптична краста, horioptoze.
Прасета в trihotsefaleze, аскариоза, metastrongylosis, ezofagostamoze, strongyloidiasis, gematopinoze и саркоптична краста.
Срещу нематоди, наркотици използване на животни, преди формулирането на корпуса и пролетта преди сключването на пасището, срещу ларвите на gadflies - след полета на досадник срещу патогени arachno-enthomosis - посочи.
Противопоказания
Не е позволено да се използва от доенето на наркотици, пациентите с инфекциозни заболявания и измършавели животни и бременни жени в по-малко от 28 дни преди началото на лактацията.
Странични ефекти
Ивермектин е с ниска токсичност за топлокръвни животни в препоръчителните дози все още няма дразнещо, ембриотоксичен, тератогенен и мутагенен ефект. С увеличаване на индивидуална чувствителност към ивермектин в някои животни има вълнение, повишено слюноотделяне, повишена честота на уриниране и дефекация, атаксия. Тези симптоми са често спонтанно без прилагане на терапевтични средства.
дозиране
Лекарството се инжектира подкожно, веднъж, в тежки случаи sarkoptoidozami лечение на болестта се извършва два пъти с интервал от 8 - 10 дни.
Телета, говеда, кози, овце доза е 1 мл на 50 кг телесно тегло на животното, лекарството се инжектира в кожна гънка пред или зад плешката, използвайки стерилен инструмент. Препоръчително е да се използва игла 16 калибър, 15 или 10 мм.
Intermektin прасета прилага в доза от 1 мл за 33 кг телесно тегло на животното чрез подкожно инжектиране в областта на шията. Много важно е точността на дозата на лекарството за млади свине, особено с тегло до 16 кг.
Периодът на пълно елиминиране на лекарството от организма на животните
Месо от едър рогат добитък, кози, овце - 28 дни; месни свине - 21 дни.
Ограничения
Месото от животни, умъртвени по принудителен преди време, може да се използва, за да се хранят месоядни или за производство на месо и костно брашно. Мляко, след топлинна обработка се използва само за хранене на животни.
съхранение
Лекарството се съхранява на сухо и тъмно място при температура от 15-25 ° C.
Опаковки: бутилки  флакон от 50 мл 100мл и 500мл