ЦЕФТИОНЕЛ / Ceftionel-50

  • Марка: Interchemie

ТОЗИ ПРОДУКТ ИЗИСКВА РЕЦЕПТА! МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.

Съдържа на мл:
Ceftiofur база 50 мг.
Помощни вещества рекламни 1 мл.
описание


Цефтиофур е полусинтетичен, трето поколение, широкоспектърен антибиотик цефалоспорин, който се прилага на говеда и свине за контрол на бактериални инфекции на дихателните пътища, с допълнително действие срещу шап гниене и остра метрит при говеда. Тя има широк спектър на активност срещу Грам-положителни и Грам-отрицателни бактерии. Той проявява антибактериално действие чрез инхибиране на синтеза на клетъчната стена. Ceftiofur се отделя главно в урината и изпражненията.
Показания
Говеда:
Ceftionel-50 маслена суспензия е показан за лечение на следните бактериални заболявания: респираторни заболявания по говедата (BRD, транспортна треска, пневмония), свързани с Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida и Histophilus somni (Haemophilus somnus); Остра говедата между пръстите некробацилоза (крак гниене, пододерматит), свързани с Fusobacterium necrophorum и Bacteroides melaninogenicus; остра метрит (0 до 10 дни след раждането), свързани с бактериални организми като E.coli, Arcanobacterium pyogenes и Fusobacterium necrophorum.
Свинският:
Ceftionel-50 маслена суспензия е показан за лечение / контрол на бактериална респираторна болест по свинете (бактериална пневмония чума), свързани с Actinobacillus (Haemophilus) pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Salmonella choleraesuis и Streptococcus суис.
Противопоказания
Свръхчувствителност към цефалоспорини и други β-лактамни антибиотици.
Администрация на животни с тежко увреждане на бъбречната функция.
Едновременно приложение на тетрациклини, хлорамфеникол, макролиди и линкозамиди.
Странични ефекти
Леки реакции на свръхчувствителност могат да възникнат от време на време на мястото на инжектиране, които изчезват без допълнителна обработка.
дозиране
Говеда:
Бактериалните инфекции на дихателните пътища: 1 мл на 50 кг телесно тегло в продължение на 3 - 5 дни, подкожно.
Остра между пръстите некробацилоза: 1 мл на 50 кг телесно тегло в продължение на 3 дни, подкожно.
Остра метрит (0 - 10 дни след раждането): 1 мл на 50 кг телесно тегло в продължение на 5 дни, подкожно.
Свинският: Бактериалните инфекции на дихателните пътища: 1 мл на 16 кг телесно тегло в продължение на 3 дни, мускулно.
Разклатете добре преди употреба и да не се прилага повече от 15 мл в едър рогат добитък на мястото на инжектиране и не повече от 10 мл в свине. Последователните инжекции трябва да се прилагат на различни места.
Оттегляне пъти
- За месо:
Говеда: 3 дни.
Свинският: 4 дни.
- За мляко: 0 дни.
Опаковка
Флакон от 50 мл 100 мл.